Avfall och återvinning

Älmhults kommuns avfallshantering sköts av Södra Smålands avfall och miljö, SSAM. Dit kan du vända dig med frågor kring all avfallshantering såsom sophämtning, återvinningscentraler, slamtömning och fakturering.

SSAM tar hand om avfallet

Från och med 1 januari 2019 ansvarar SSAM för avfallshanteringen i Älmhults kommun. Bolaget ägs av Växjö, Lessebo, Tingsryd, Älmhult och Markaryds kommuner och tar hand om sophämtning, återvinningscentraler och slamtömning i samtliga fem kommuner.

Om du har frågor om din avfallshantering ska du vända dig till SSAM på telefon 0470- 59 95 00 eller e-post info@ssam.se.

Vänd dig till SSAM om frågor om avfallshantering.länk till annan webbplats

Lämna synpunkter på nya avfallsföreskrifter fram till och med 18 augusti 2019

Nu uppdaterar vi våra föreskrifter för avfall. Det är bland annat efter dessa föreskrifter som SSAM arbetar. Du kan läsa och lämna synpunkter på dem från 1 juli till och med 18 augusti.

Om du har synpunkter på förslaget ska de lämnas direkt till SSAM och Nicholas Jonasson, chef för avdelningen teknik & utveckling, telefon 0470- 59 95 00 eller info@ssam.se. SSAM sammanställer synpunkterna. Det slutgiltiga förslaget på föreskrifter kommer att beslutas av kommunens fullmäktige.

pdf: Förslag på uppdatering av avfallsföreskrifter Älmhults kommun SSAMPDF (pdf, 272.7 kB)

pdf: Sammanfattning av förslag på uppdatering av avfallsföreskrifter Älmhults kommun SSAMPDF (pdf, 123.6 kB)

Dokumenten finns även i receptionen på vårt kommunhus och på Älmhults bibliotek.

Fakturor

Läs mer om fakturering på ssam.se/faktureringlänk till annan webbplats. Vill du läsa mer om din taxa? Besök ssam.se/taxorochavgifterlänk till annan webbplats. Vid frågor om fakturan kan du också kontakta SSAMs kundtjänst på e-post info@ssam.se eller telefon 0470-59 95 00.

Fakturor för avfall från 2019:

  • Nytt bankgiro för sophämtning och slamtömning - kontrollera alltid att du använder bankgironummer 5306-8425 vid betalning.
  • Du som har autogiro behöver göra ett nytt medgivande för avfallsfakturor. Sök via din internetbank och välj Södra Smålands avfall och miljö AB.
  • Du som har e-faktura behöver göra en ny anmälan för avfallsfakturor. Sök via din internetbank och välj Södra Smålands avfall och miljö.
  • Du som har använder Swefaktura eller e-postfaktura till ditt företag behöver inte göra en ny anmälan för avfallsfakturor.

Från och med 1 januari 2019 gäller även ny taxa, läs mer på SSAM.se här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frågor om fakturor för 2018?

Har du frågor gällande faktutor för 2018 kontakta kommunens växel på telefon 0476-550 00.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.