Familjen Ottosson-Dogertz

"Vi semestrade tre somrar i Älmhult, sedan gick flytten!"

Efter många års pendlande och en del funderingar om vad som är en bra uppväxtmiljö, så valde Åsa Ottosson och Fredrik Dogertz att flytta till Älmhult med sina tre barn Manfred, Ines och Vera.

I juni i år packade familjen flyttlådorna i Växjö för att flytta till Älmhult. Fredrik hade då pendlat i sju år till sitt arbete som digital designer på IKEA. Åsa pendlade samtidigt söderut till Tingsryd där hon är gymnasielärare.
– Vi ville ha ett lugnare tempo, slippa att passa tågtider och få mer tid för barnen, säger Fredrik. Åsa instämmer.

– Det kändes viktigt för oss att slå ner bopålarna innan Manfred började skolan. Vi tyckte att Älmhult kändes som en bra ort att växa upp i. Både jag och Fredrik är uppvuxna i mindre samhällen och Älmhult känns helt rätt för oss nu, menar Åsa.

Provade på Älmhult

Under de tre senaste somrarna har familjen semestrat några dagar i Älmhult. De har både bott på campingen och värdshuset för att få lite tid att känna in sig och se sig omkring. Beslutet om att flytta till Älmhult har mognat fram och nu känns det helt rätt.

– Vi var runt och kikade, provade olika lekplatser och badplatser. Vi har också besökt Familjefestivalen tre gånger. På så sätt var hela familjen bekant med Älmhult när vi väl flyttade, berättar Åsa.

Lätt att hitta aktiviteter

Åsa och Fredrik tycker att det är lätt att hitta aktiviteter. Manfred har redan provat både fotboll och handboll och Ines gympar i Friskis&Svettis barngrupp. Familjen är också flitig besökare på Älmhults bibliotek.
– Vi är verkligen nöjda med Älmhults bibliotek – det är ett bra ställe för hela familjen, säger Åsa.

Vill bo i hus

Nu bor familjen i en lägenhet i kvarteret Maskrosen men går i hustankar – antingen ett färdigt hus eller kanske väljer de att bygga nytt. Väl på plats tycker de att det är lättare att leta hus och tomt. Manfred har börjat på Klöxhultsskolan och Ines går i förskolan. Åsa är föräldraledig med Vera men planerar snart för att börja arbeta igen.
– Jag hoppas förstås på att få en tjänst i Älmhult så även jag slipper pendla, säger hon.

Manfred berättar att han trivs jättebra på Klöxhultsskolan.
– Vi får vara ute och leka och spela fotboll, säger han och ser väldigt nöjd ut.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.