Väg 120

För att öka trafiksäkerheten och framkomligheten har Trafikverket byggt om väg 120, en sträcka på cirka 10 km mellan Delary och Älmhult.

Under 2016-2017 har vägen breddats och förstärkts. Vi hoppas att ni som trafikerar den nya vägen är nöjda med resultatet.

Arbetet med överföringsledningar från väg 120 till Älmhults vattenverk pågår

I samband med arbetet på väg 120 pågår även ett stort vatten och avloppsprojekt där arbetet med att anlägga ledningarna från väg 120 till Älmhults vattenverk nu pågår för fullt vid Gotthards gata. Arbetet beräknas vara klart i slutet av juni 2017.

Läs mer om vatten- och avloppsprojektet här.

Snart kommer dricksvattnet från Älmhult! - information till dig som bor i Delary

Eftersom Delary vattenverk börjar bli föråldrat är det beslutat att dricksvatten ska levereras från Älmhult. Arbetet börjar nu lida mot sitt slut och planen är att du från och med mitten på augusti kommer att få ditt dricksvatten från Älmhult. Bytet kommer inte att påverka din vattentillförsel, utan du kommer att ha vatten under hela bytet sånär som på några timmar när själva omkopplingen sker. När omkopplingen är klar kommer du som bor i Delary att få ett nytt meddelande.


Bakgrund

Väg 120 är en viktig transportled som sammanbinder Älmhult och E4. Trafikverket kommer att göra en breddning och förstärkning av vägen samt ett vatten- och avloppsprojekt i samarbete med Älmhults kommun.

Läs mer om projektet på Trafikverkets hemsida.länk till annan webbplats

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.