Kommunikationer

I Älmhult finns det bra kommunikationer – det är lätt att komma hit och lätt att nå världen. Älmhult ligger utmed stambanan. Här stannar över 70 passagerartåg om dagen. Det går tåg nästan varje timme till och från Köpenhamn. Även SJ 2000 stannar flera gånger dagligen om man vill vidare mot exempelvis Stockholm.

På Älmhults station ska en helt ny järnvägsövergång och plattform byggas – allt för att göra resandet bekvämare och säkerheten högre för resenärerna. Med en ny järnvägsövergång binder vi också ihop två stadsdelar som tidigare delats av järnvägen.

I Diö som ligger strax norr om Älmhult invigdes en ny station med tågstopp i december 2013. Här stannar Krösatågen numera flera gånger varje dag och samtidigt fick Älmhult fler avgångar med dessa tåg.

Nå världen – med Kastrup inom ett kort avstånd

Flygresenären kan använda Smaland Airport i Växjö, på en knapp timmes avstånd från Älmhult. Kastrup i Köpenhamn, som öppnar portarna till hela världen, når man direkt med tåget från Älmhult på cika 1,5 timme.

Älmhult har också goda vägförbindelser. Väg 23 går i nordsydlig riktning strax öster om Älmhult medan väg 120 går igenom samhället i västlig och östlig riktning och ansluter till E4:an.

Gratis citybuss - Snålskjutsen

I Älmhult finns en citybuss som tar resenärer mellan centrum och handelsplatsen och vice versa flera gånger i timmen. Bussen går under benämningen Snålskjutsen och är förstås gratis för alla som vill åka med.

Du hittar aktuella tidtabeller för citybussen på Länstrafiken Kronobergs hemsida - http://www.lanstrafikenkron.se/tidtabellerlänk till annan webbplats - sök efter linje 30!         

Totalt sett betyder detta att Älmhult är lätt tillgängligt för människor som reser tåg från Stockholm, Göteborg och Malmö. Det omvända gäller naturligtvis också, det vill säga att vi som älmhultsbor smidigt kan nå storstadsregionerna.   

Buss

Länstrafiken Kronoberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Skånetrafikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kompletteringstrafiken

Flyg

VXO Smaland Airport länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster- Flyg till och från Växjö

Köpenhamns flygplatslänk till annan webbplats

Tåg

Krösatågenlänk till annan webbplats
SJ - Statens Järnvägarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Öresundståglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Färdtjänst

Färdtjänst och Riksfärdtjänst

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.