Diö

Diö

Diö ligger 15 kilometer norr om Älmhult och är den näst största tätorten i
Älmhults kommun med ungefär 900 invånare. Orten är känd för sin bokskog
och bruksmiljö.

I Diö bor du sjönära vid sjön Möckeln eller Kattesjön i hus från tidigt 1900-tal, 1930-tal eller hus byggda mellan 1950-1990-talet. Det finns även en del nybyggnationer av radhus och hyreshus. I Diö har du goda pendlingsmöjligheter, tack vare Krösatågen som numera stannar på orten.

I Diö finns en gammal möbelfabrik där design, konst och hantverk idag samlas under ett tak. Det finns även stor industriverksamhet i Diö med ett flertal företag. I Diö finns Ekebo – ett särskilt boende för äldre, förskola, skola och bibliotek. Här finns även ishall och pizzeria samt badplats vid sjön Möckeln.

Strax utanför Diö ligger Linnés Råshultlänk till annan webbplats, som är Carl von Linnés födelseplats och länets första kulturreservat. Det är ett välbesökt turist- och utflyktsmål med trädgårdar, museum, trädgårdscafé och aktiviteter. I området finns fem naturreservat med skiftande karaktär. I omgivningarna finns även halvön Möckelsnäs där du bland annat hittar ett herrgårdshotell och Orangeriet som är en del av Carl von Linnés barndomsmiljö. Många besökare kommer hit för att njuta av de vackra omgivningarna.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.