Feriearbete

Du som är född år 2000-2003 och inte har fyllt 18 år, kan söka feriearbete i Älmhults kommun inför sommaren 2018. Därtill måste du vara skriven i Älmhults kommun och ha ett fullständigt personnummer. Du söker via länk härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster till och med den 25 mars.

Som feriearbetare får du möjlighet att gå bredvid och pröva ett yrke under en begränsad tid. Det är ett sätt att få en inblick i hur det är att arbeta inom olika verksamhetsområden. Du ersätter inte ordinarie personal och det krävs inte att du själv ska klara av arbetsuppgifterna, utan du får handledning till de uppgifter du ska utföra.

En feriearbetare får arbeta maximalt fem timmar om dagen och i de allra flesta fall under en sammanhängande period av tre veckor. Feriearbetet är indelat i tre olika perioder under sommarlovet med start veckan efter skolavslutningen.

Merparten av arbetena erbjuds inom äldreomsorg och barnomsorg. För arbete med eller i anslutning till verksamhet med barn och ungdomar krävs att du som har fyllt 15 år ska ha giltigt utdrag ur belastningsregistret. Det tar minst två veckor att få utdraget från polisen.

Vem kan söka feriearbete?

  • Skriven i Älmhults kommun
  • Fullständigt personnummer
  • Född år 2003, 2002, 2001 eller efter den 1 juni 2000 (gäller ej gymnasie-särskolan vars elever får söka så länge de går kvar på utbildningen)
  • Förstå och göra dig förstådd på svenska samt kunna läsa och skriva utifrån vad arbetet kräver

Fördelningen av feriearbete sker genom lottning. De ungdomar som inte tidigare haft feriearbete i kommunen prioriteras dock före alla andra sökande. Du som läser på vård- och omsorgsprogrammet eller på barn- och fritidsprogrammet på Haganässkolan har sedan förtur inom relevant yrkesområde.

När är feriearbetet?

  • Period 1 - Vecka 25-27
  • Period 2 - Vecka 28-30
  • Period 3 - Vecka 31-33
Feriearbetare

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.