Arbetsområden

 

Arbetsområden

Älmhults kommun erbjuder dig som vill feriearbeta hos oss i sommar flera intressanta arbetsområden. Nedan kan du läsa mer om respektive område.

Almgården. En av många arbetsplatser du kan feriearbeta på.

 

Äldreomsorg

Du får arbeta med aktivering av äldre, så som att läsa tidningen, sitta och prata, spela spel, ta promenader, frukost och måltidshjälp samt vara behjälplig med lokalvård.

Hos oss erbjuder följande äldreboenden och hemtjänstområden ferieplatser:

  • Centrala Älmhult: Almgården, Nicklagården och hemtjänsten centrala 2
  • Östra Älmhult: Pehr Hörbergsgården och hemtjänsten östra
  • Västra Älmhult: Solgården
  • Norra Älmhult: Ekebo

 

Barnomsorg

Förskola eller fritids, barn 1-12 år

Du deltar i arbetet med förskole- eller fritidsbarn samt får hjälpa till vissa praktiska arbetsuppgifter så som till exempel städning. De flesta feriearbeten inom barnomsorg finns under period 1 då flera förskolor och fritidshem stänger under sommaren.

Internationella förskolan/fritids

På Internationella skolan är arbetsspråket engelska. Du måste därför våga kommunicera på engelska för att kunna arbeta här, men det finns inga språkkrav utöver det.

Bökhultslägret

Under två veckor (vecka 25 och 26) flyttar Klöxhults fritidshem ut all sin verksamhet till Bökhult. Under dagarna hittar man på olika aktiviteter tillsammans med barnen.

Förskolor och fritids som erbjuder platser:

  • Centrala Älmhult: Haga förskola, Liljebackens förskola, Montessori förskolan, Möckelns förskola, Norregårds förskola, Skogens förskola, Internationella skolan/förskolan och fritids, Tornets förskola
  • Södra och västra Älmhult: Hallaryds förskola, Ryforsgårdens förskola
  • Norra Älmhult: Diö fritids, Liatorps förskola och fritids, Pjätteryds förskola

 

Vaktmästeri

Du får arbeta med olika lättare uppgifter inom vaktmästeri på Haganässkolan. I arbetet kan ingå uppgifter som ska utföras dels utomhus, dels inomhus. Till exempel att plocka ihop efter studenten, yttre städning, flytt av möbler, montering av möbler och målningsarbete.

 

Lokalvård

Du får arbeta med olika förekommande arbetsuppgifter inom lokalvård/städ. Lokalvård finns på flera av våra skolor och förskolor samt i kommunhuset. Utanför Älmhult finns arbetsmöjligheter på Ryfors skola och Diö skola.

 

Kost

Du arbetar med diverse köksarbeten så som till exempel salladsberedning, bakning, disk med mera på en skola eller ett äldreboende. Kostenheten erbjuder arbete på Gemöskolan, Haganässkolan, Ekebo, Solgården samt Nicklagården.

 

Turism

Du får hjälpa till med arbetet vid turismverksamheten på Linnés Råshult. Här ingår blandade arbetsuppgifter i café, souvenirshop och troligtvis trädgård. Arbete finns även på turistbyrån i centrala Älmhult. Det handlar om att hjälpa besökare med frågor och tips på vad man kan hitta på/sevärdheter i kommunen.

 

Haganäsbadet

Du får arbeta och hjälpa till som simlärarassistent och "badvakt" på Haganäsbadet samt andra förekommande arbetsuppgifter såsom städning av duschar och golv. Du måste vara simkunnig och det är en fördel om du har kunskaper i hjärt- och lungräddning, ange detta i så fall detta under frågan "Övrigt" i ansökningsformuläret. Simtest och dyktest kommer att genomföras före anställning.

 

Parkskötsel

Ett arbete inom park- och grönyteskötsel passar dig som gillar att vara ute i alla väder. I arbetsuppgifterna ingår ogräsbekämpning, parkvård samt städning av centrala parker och grönytor.

 

Praktik inför gymnasieval, VO-programmet

Haganässkolans Vård och omsorgsprogram erbjuder feriearbete i form av att prova på programmet. Vänder sig till de som går i 8:e klass.  Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.