Bibliotekarie

Kristin Karlsson, bibliotekarie:

”I Älmhult bygger du en relation med medborgarna”

– Något av det bästa med att arbeta i Älmhults kommun är storleken på kommunen. Den gör att du lär känna medborgarna och kan bygga en relation med dem. Det blir då lätt att tipsa om böcker, säger Kristin Karlsson som är bibliotekarie på Älmhults bibliotek.

Kristin Karlsson är med och tar fram säsongens programutbud där hon bland annat har hand om babysagostund och bokcirklar.
– Jag upplever att invånarna i Älmhult är väldigt lojala och engagerade och går på våra evenemang. Att Älmhult har en internationell prägel gör det extra spännande och roligt att arbeta just här, säger Kristin.

Biblioteket viktigt för framtiden

Dagar med ett bra och utvecklande samtal på en bokcirkel eller stunder då hon märker att hon gör skillnad för en medborgare känns arbetet som bibliotekarie extra glädjefyllt.

Att Kristin brinner för kultur och att träffa folk gör att hon hamnat där hon är idag. Hon trivs med arbetet där hon dagligen träffar olika sorters människor i olika åldrar. Hon ser även ljust på framtiden när det gäller sin yrkesroll.
– Älmhults kommun har som mål att växa befolkningsmässigt. För att växa behöver vi kultur, och där är biblioteket och ett eventuellt framtida kulturhus viktigt, säger Kristin.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.