Byggnadsinspektör

Anna Welander, byggnadsinspektör:

”Älmhult är speciellt – här görs stora investeringar på liten ort”

Anna Welander arbetar som byggnadsinspektör på Älmhults kommun, vilket gör att hon är inspektör, bygglovshandläggare och rådgivare.
– Här får du vara med i hela byggprocessen – från det att ansökan kommer in till att jag sedan ska ge godkännande om att få flytta in, säger Anna.

En bra dag på jobbet menar Anna är när hon känner att hon verkligen når fram till kunden och när personen känner förståelse för lagstiftningen och tacksamhet över att ha fått hjälp av kommunen.
– Boendet är något som engagerar alla och som byggnadsinspektör måste du anpassa dig efter kundens behov för att kunna ge god service. Du måste förstå det juridiska såväl som det byggtekniska, säger Anna. 

Få vara med och uppföra ett samhälle

Som byggnadsinspektör på en mindre kommun är det korta kommunikationsvägar mellan medarbetarna och man står alltid nära hela byggprocessen, från första ansökan till att kunden kan bära in sina möbler.

Älmhults kommun är en speciell kommun eftersom det görs stora investeringar på liten ort. Här får du som byggnadsinspektör vara med i alla byggprojekt och uppföra ett samhälle. – Jag tycker att det är kul med utveckling och dit är vi på väg i Älmhult med tillbyggnad av värdshuset, nytt museum, järnvägsövergång och ett nytt bostadsområde, säger Anna Welander.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.