Lokalvårdare

Lina Tennysson:

”Jag gör nytta, jag gör människor glada och jag gör skillnad!”

De är i alla vrår i kommunens lokaler. En yrkesgrupp som inte märks när de gjort sitt arbete men som skapar irritation så fort de inte varit på jobbet en dag. Lina Lörincz arbetar som lokalvårdare på Elmeskolan och är stolt över sitt yrkesval.

- Min uppgift är att skapa en bra arbetsmiljö för elever och lärare så att de kan göra sitt jobb. Det är också ett långsiktigt arbete – om vi sköter fastigheten på ett bra sätt så minimeras underhållskostnaderna och inredningen håller längre, berättar Lina.

Arbetsdagen för Lina startar klockan 7.00. Då ska klassrum och korridorer städas. Så mycket som möjligt ska vara klart innan eleverna startar sin skoldag.
- Ingen dag är den andra lik. Varje dag kräver mycket planering så att eleverna får en så bra arbetsmiljö som möjligt och inte påverkas av städmaskinerna.

Ville förändra bilden av en "städtant"

​​​Lina är från början utbildad kock men ville sedan göra något annat. När en tjänst som lokalvårdare dök upp sökte hon den med inställningen att hon ville förändra bilden av en "städtant".
- När jag fick jobbet så bestämde jag mig för att det ska synas att jag är stolt. Jag vill inte vara den där osynliga städtanten. Och jobbet har varit mycket bättre än jag tänkte mig. Jag får vara nytänkande samt träffa barnen och kollegorna varje dag. Vi har jätteroligt ihop, berättar Lina.

”Vi spar på miljön och oss själva”​​​

- Vi använder maskiner som spar på oss, vår egen hälsa och på miljön. Ett ergonomiskt arbetssätt är jätteviktigt. Vi använder även samma sorts utrustning i hela kommunen för att alla ska kunna hoppa in där det behövs. Det är jättebra för då behöver jag inte känna oro, utan jag vet vad som ska göras. Vi är alla kommunen, lägger Lina till.

Som en del i att arbeta med den egna hälsan är lokalvården med i projektet ”Bryta trenden”länk till annan webbplats där fokus ligger på ergonomi och träning.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.