Kulturfabriken

En framtida Kulturfabrik utreds

Förslaget om en framtida kulturfabrik i Hvita Korset utreds på nytt. Under kommunfullmäktige i november 2016 beslutades att förslaget ska skickas tillbaka till kommunstyrelsen för utredning och ställas mot förslag nummer två - en helhetslösning för Hvita Korset, Blohméhuset, Silverdalsområdet och Nicklagården.

Efter omröstning i fullmäktige beslutades att utredningarna ska vara klara att kunna ställas mot varandra innan semestern 2017. Båda förslagen, inklusive kalkyler och kostnader, ska granskas på nytt.
– Det är viktigt att utreda båda förslagen och se vilka skillnader som finns, menar Ingemar Almkvist (S), kommunalråd.

Förslag 1 – Kulturfabrik i Hvita Korset

Idén med Kulturfabriken i Hvita Korsets lokaler är att skapa en fritidsgård, kulturskola och mötesplats för seniorer i ett och samma hus. I huset planeras bland annat för ändamålsenliga lektionsrum, inspelningsstudio, café och inomhusboulebana. Målet med en kulturfabrik är skapa en plats där unga och äldre kan umgås över generationsgränserna.

Förslag 2 – Helhetslösning för Hvita Korset, Blohméhuset, Silverdalsområdet och Nicklagården

Det andra förslaget innebär en helhetslösning för både Hvita korset, Blohméhuset, Silverdalsområdet och Nicklagården där ungdomsverksamheten är tänkt att hänvisas till området kring Silverdalen och Blohmé, samtidigt som området runt Hvita Korset görs om till särskilt boende och lägenheter.

 

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.