Konserter 2017

Onsdag 22 november - Basco på IKEA Aktivitetshus

 

Dansk-svenska Basco levererar snabba och träffsäkra reels fulla av hartsdamm och svett blandat med ljuvliga och melankoliska låtar, som berättar om vunnen och förlorad kärlek. Inspirationen är hämtad från skandinaviska, engelska, keltiska och amerikanska idiom. Basco serverar en organisk och mustig stuvning - full av vitaminer och antioxidanter. En smakupplevelse som man hoppas varar länge.

IKEA AKTIVITETSHUS, KL. 19.00. Entré: 100:- vuxen, 50:- pensionär och skolungdom. Fri entré under 13 år. Förköp: Älm­hults bibliotek och aktivitetshuset eller på plats. Restaurangen är öppen. Arr: Älmhults kommun, IKEA Aktivitetshus, ABF och Musik i Syd.

Tidigare konserter i år:

Ensemble mare Balticum, Stenbrohults kyrka kl. 19.00. De fyra årstiderna – klanger från tiden innan Vivaldi

Emb

Tidens och årstidernas eviga gång kommer belyses och beledsagas av musik från 1400–1600-talet, från medeltid, renässans och tidig barock. Många komponister har velat betänka och beskriva naturens återkommande skiftningar: vinterns iskalla vindar, vårens efterlängtade ankomst, sommarens solsken och fågelsång, höstens mjuka färger i skördetid, med tacksägelse och fest.

Onsdag 1/3 Spinning Jennies, IKEA Hotell, 19.00.

Spinningjennie

Bluegrasskvintetten Spinning Jennies har gjort sig kända för sin unika korsning av svensk lyrik och nordamerikansk bergsmusik.

I maj 2014 släpptes ”Från Rotterdam till Lilla Wien” som lett till fina recensioner och idogt turnerande i hela Skandinavien, samt även en liten tur i Europa. Detta var bandets tredje skiva med egna sånger, uppblandat med försvenskade versioner av traditionella bergsballader.

Onsdag 26/4 Katarina och Svante Henrysson, Sjöstugan i Bökhult (restaurangen), 19.00.

henrysson

Vår duo började som en familjeangelägenhet. På dop och bröllop. På födelsedagar och begravningar. När familjen samlas är musiken central. Det fanns också två andra viktiga skäl till att vi endast spelade vid den här typen av tillfällen. Med två små barn kunde vi inte turnera tillsammans, någon måste ju vara hemma och ta hand om barnen.

 

KATARINA HENRYSON, sångerska och originalmedlem i The Real Group
SVANTE HENRYSON, cellist, multiinstrumentalist, arrangör och kompositör


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.