Världens hem 1- 6 juni 2017

Den 1- 6 juni 2017 arrangeras Världens hem. I Älmhult möts dagligen människor från olika kulturer och med olika bakgrund. Detta vill vi fira och bjuder in till några dagar fyllda av aktiviteter. Det blir bland annat prideparad, internationell matmarknad och nationaldagsfirande med välkomnande av nya svenska medborgare. Välkommen att delta i en manifestation för öppenhet, mångfald och allas lika värde!

Lisa Daquini. Foto Niklas Freidwall.

Färgsprakande Prideparad

Den 1 juni inleds Världens hem med prideparad. Prideparaden för allas lika värde startar vid Linnéskolans grusplan för att sedan fortsätta via Norra Esplanaden till torget. Det blir ett varierat innehåll med dans och Open Stage. Läs mer här. 

Skapande skola

Fredagen den 2 juni blir det en festlig mingelavslutning i centrum för alla elever som varit med i projektet Skapande skola och "Världens hem". Alla klasser i Älmhults kommun har under terminen 2016-2017 deltagit i ett unika konstprojektet tillsammans med Wanås Konst. På fredagen blir der en maffig massworkshop i
Björkparken för 120 elever samt utställning av projekten. Läs mer om projektet här.

"All världens mat" på torget

Lördagen den 3 juni kl. 11.00-14.00 är det dags för Älmhults första internationella matmarknad. Med temat "mötas kring mat" eller "eat and meet" bjuds det på smakprover av härliga maträtter från världens länder tillagade av Älmhultsbor.

Vill du eller din förening ha ett matstånd?

Vi hoppas att du eller någon du känner vill vara med och laga och sälja din mat på torget i Älmhult. Som matutställare representerar du ditt lands matkultur. Antingen väljer du en förrätt, varmrätt eller efterrätt. Gärna småportioner så att besökarna får chansen att smaka och köpa olika rätter. Anmäl ditt intresse senast den 30 april till selin.hult@almhult.se, integrationssamordnare på Älmhults kommun.

Älmhults kommun står för arrangemanget och du betalar inga kostnader för matstånd, bord eller tält. Vi ser fram emot mat från så många länder och kulturer som möjligt. Varmt välkomna att vara med!

Nationaldagsfirande 2017

I år firar vi Nationaldagen på torget i Älmhult. Vi firar traditionsenligt med svensk fika och välkomnande av nya svenska medborgare. Elmekören är på plats och spelar.

Nya svenska medborgare inbjuds till en fin ceremoni. Du som har blivit ny svensk medborgare under det senaste året blir särskilt uppmärksammad under Sveriges Nationaldag. Då har du möjlighet att delta i en speciell välkomstceremoni på torget i Älmhult. En personlig inbjudan för två personer skickades ut till dig innan ceremonin.

       

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.