Vanliga frågor

Hur anmäler jag mig?

Du kan anmäla dig när du vill under hela året. Din anmälan registreras i vårt system och du kommer att få en bekräftelse på mail att registreringen/avregistreringen är gjord.

Vad händer om jag inte kommer in på det jag sökt?

Om du inte kommer in på någon av våra kurser ställs du i kö och när det finns en ledig plats hör en lärare av sig till dig. Vi tar kön i tur och ordning efter registreringsdatum på anmälan. Du behöver inte anmäla dig varje år utan du ligger kvar i vårt kösystem.

Om du vill sluta på kulturskolan ringer du eller skriver till oss och meddelar det. Du kan skicka både din anmälan och din avanmälan till kulturskolan@almhult.se

Antagen till Kulturskolan

Kulturskolans mål är att alla elever som söker till Kulturskolan ska erbjudas undervisning. Intagningen till Kulturskolan är dock beroende av de resurser i form av timmar, lärare, lokaler etc, som Kulturskolan förfogar över. När det under läsårets gång blir en plats ledig rekryteras nya elever från denna lista. Det är viktigt att du väljer första- och andrahandsval. Då har du större chans att komma in. När du blir antagen till en kurs på Kulturskolan så hör en lärare av sig till dig antingen skriftligt eller muntligt. Tillsammans med läraren lägger du sedan ditt schema.

Lektionsgaranti - finns det?

Du är garanterad 23 lektioner per läsår. I dessa ingår konserter, föreställningar, vernissage som lektionstillfällen. Du går tyvärr miste om din lektion om du är sjuk eller av någon annan anledning inte kommer till lektionen.

Var äger undervisningen rum?

Vissa lektioner äger rum på skolorna i kommunen under ordinarie skoltid. Men de flesta lektioner är lagda på fritiden efter skolan. Då är undervisningen i Kulturskolans lokaler på Skolgatan 1, Blohmehuset andra våningen. Danslektionerna är i lokaler anpassade för dans.

Vid vilka tider är undervisningen?

Eleverna går ifrån ordinarie lektionstid i grundskolan 20 minuter/vecka eller efter skoltid. Dans och orkesterspel, band sker efter skoltid. Om det finns andra önskemål om tider så går det att diskutera.

Läsårstider

Vi följer Älmhults kommuns skolors läsårstider det innebär att när det är lov eller studiedagar så är det normalt ingen vanlig undervisning på kulturskolan.

Hyra instrument

Vissa instrument kan du som går på en av Kulturskolans kurser hyra av oss. De instrument Kulturskolan har till uthyrning är: fiol, cello, akustisk gitarr, trumpet, trombon, tuba, althorn, valthorn, tvärflöjt, klarinett och saxofon. Hör av dig till oss på kulturskolan@almhult.se så försöker vi hitta en lösning.

Måste man vara duktig för att få vara med?

Inga förkunskaper krävs och varje elev vid Kulturskolan ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar. Eleverna ska öva hemma så att de kan sina uppgifter till kommande lektion.

Vad händer om det blir få anmälda till en kurs?

Vid för få anmälda elever i en ämneskurs (ex. under fem elever vid en skola) förläggs lektionerna till Kulturskolans lokaler.

Jag har slutat grundskolan, får jag vara med?

Du som har slutat grundskolan och tillfälligt lagt instrumentet på hyllan, men funderar på att börja, hör av dig till Kulturskolan. kulturskolan@almhult.se

Får jag komma och prova på utan att betala?

Som nybörjare får du prova på den valda kursen tre lektioner men senast vid tredje lektionen måste du säga upp din plats om du inte vill fortsätta, annars får du betala för hela terminen.

Jag har en annan fråga!

Hör av dig till oss, så hjälper vi dig! kulturskolan@almhult.se

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.