Ny i Sverige

Ny i Sverige

Välkommen till Sverige och Älmhult! Du som är ny i Sverige kan behöva hjälp att finna dig tillrätta i det svenska samhället.
När du kommer som ny i Sverige är det viktigt att du lär dig svenska. Haganässkolan i Älmhult erbjuder språkundervisning. Du kan även behöva komplettera din yrkesutbildning från ditt hemland med speciella arbetsmarknadsutbildningar. Kommunens flyktinghandläggare kan hjälpa dig att hitta rätt.

Du som är nyanländ till Sverige kan få introduktion i det svenska samhället. Introduktionen vänder sig till invandrare och flyktingar, både vuxna och barn, och som har uppehållstillstånd och är folkbokförda i Älmhult.


Information om Sverige

Informationsverige.selänk till annan webbplats är länsstyrelsernas gemensamma webbplats som vänder sig till dig som är ny i Sverige. Där kan du hitta information om det svenska samhället. Där finns allt samlat på flera olika språk, på en och samma plats. Du kan också hitta information om Älmhults kommun och vad som finns här.

Kronoberg Tillsammans

Kronoberg tillsammanslänk till annan webbplats är en webbplats där Länsstyrelsen samlar information om de som på något sätt arbetar med integration. Här hittar du information från myndigheter, kommuner, föreningar och idéburna organisationer inom området asylsökande och integration i Kronobergs län. I deras aktivitetskalender kan du se vilka aktiviteter som är möjliga att delta i runt om i länet.


Läs mer om invandrar- och flyktingfrågor

Migrationsverket kan besvarar frågor om visum, asylregler, uppehålls- och arbetstillstånd samt svenskt medborgarskap.

Röda Korset, Röda Korsets center för tortyrskadade flyktingar erbjuder en behandling som består av både fysiskt och psykosocialt stöd.

Amnesty, här finner du information om Amnestys flyktingarbete, flyktingsituationen i världen och EU:s och Sveriges flyktingpolitik.

Länsstyrelsen, är kommunens stöd i arbetet med att skapa en god introduktion för nyanlända flyktingar.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.