Korttidsboende

Korttidsboende är till för dig som av någon anledning har ett tillfälligt behov av omfattande vård och omsorg. Här kan du vid behov få hjälp med rehabilitering, behandling eller boendeplanering innan du återvänder hem till den egna bostaden eller flyttar till ett annat boende. Korttidsboende finns på Almgården i Älmhult.

Korttidsboende kan du få efter en sjukhusvistelse och som trots hemtjänstinsatser inte kan komma tillbaka direkt till din bostad. På Almgården kan korttidsvård beviljas av olika skäl utöver rehabilitering, till exempel växelvård eller palliativ vård.

Kontakta biståndshandläggare för ansökan eller för mer information.

Korttidsboende på Almgården

På korttids finns 19 rum med egen toalett och litet pentry med kylskåp. Avdelningen har egen gymnastiksal och ett stort allrum med kök och matplats samt TV-hörna.

Personalen arbetar i team bestående av undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut. Vid behov finns läkare tillgänglig. Ett nära samarbete sker med kommunens biståndshandläggare. Rehabiliteringen planeras efter dina behov och mål. Behovet omprövas kontinuerligt.

Hemgångsteam

Du kan få stöd från hemgångsteamet med framförallt rehabilitering och träning under den första tiden hemma efter exempelvis en sjukhusvistelse eller om du varit på korttidsenheten. Hemgångsteamet består av undersköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska. Det finns ett nära samarbete med biståndshandläggare.

Du kan få hjälp av hemgångsteamet upp till 3 veckor med målet att bli så självständig som möjligt. Om du behöver ytterligare hjälp efter de 3 veckorna tar hemtjänsten över.

Hemgångsteamet arbetar måndag-fredag klockan 07.00 - 21.00, om du har behov av stöd och hjälp nattetid finns nattpatrullen. För att du ska få den vård du önskar och behöver grundar sig vården på en plan för rehabiliteringen som utformas gemensamt av dig och personalen i teamet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.